25 °C Athens, GR
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση – Καταγγελία γα απόλυση συναδέλφου από το πρακτορείο INTIME AGENCY

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΦΕ ψήφισαν κατά πλειοψηφία την παρακάτω Ανακοίνωση – Καταγγελία, ενάντια στην απόλυση συναδέλφου από το πρακτορείο ΙΝΤΙΜΕ AGENCY.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η εργοδοσία του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου INTIMEnews προχώρησε εκ νέου σε απόλυση συναδέλφου μέλους της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Είναι πρόκληση της εργοδοσίας να απολύει έναν εργαζόμενο όταν στο ίδιο πρακτορείο έγινε εκδικητική απόλυση ενός άλλου συναδέλφου για συνδικαλιστική δραστηριοποίηση, πριν από τρεις μήνες. Απόλυση που ξεσήκωσε τον κλάδο των ΜΜΕ και είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλαπλές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας και καταγγελίες από σωματεία του κλάδου.

Αυτή η απόλυση έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων μεθοδεύσεων του πρακτορείου να διώξει εργαζόμενους που θεωρεί αντιδραστικούς ή ακριβούς και να τους αντικαταστήσει με νέους φωτορεπορτερ ή πρακτικάριους. Δηλαδή με φθηνότερο, πιο ευέλικτο και εν τέλη πιο «ψαρωμένο» προσωπικό, έτοιμο να δεχτεί το μπλοκάκι, το 6ήμερο, τα 600 ευρώ, τις βενζίνες και τα σέρβις από την τσέπη τους. Είναι βέβαιο πώς αυτή η αντεργατική επίθεση θα συνεχιστεί, εάν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μαζί με την ΕΦΕ δεν βάλουν εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας όλου του κλάδου, εάν δεν κινηθούν στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των θέσεων εργασίας, των συγκροτημένων συλλογικών, εργατικών δικαιωμάτων τους, της εφαρμογής της απόφασης της ΓΣ της 30/06 για εφαρμογή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Αυτή η κατάσταση φέρνει στο προσκήνιο, το αίτημα που έχουν οι ταξικές δυνάμεις να φύγουνε οι εργοδότες από τα σωματεία μας. Δεν μπορεί να συνυπάρχει ο εργαζόμενος κι αυτός που τον διώχνει στην ίδια ένωση. Είναι ξεκάθαρο πως τα συμφέροντά μας και τα δικά τους είναι διαμετρικά αντίθετα.

Kαλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στην ΕΦΕ, κανένας εργαζόμενος να μην μείνει μόνος του, ανυπεράσπιστος απέναντι στις ορέξεις της εργοδοσίας, ιδιαίτερα σήμερα, που λόγω της ακρίβειας, των ανατιμήσεων και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι είναι αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή εργασία και όχι απολύσεις και τσακισμένα δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

• Να επιστρέψουν και οι δύο συνάδελφοι στην θέση τους τώρα με αύξηση μισθών και αποζημίωση βενζινών και σέρβις των ιδιοκτητών μέσων.

•Την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.

•Να φύγουν όλοι οι εργοδότες από την ΕΦΕ τώρα.

•Άμεση σύγκληση ΓΣ για να διαγραφεί από την ΕΦΕ ο εργοδότης του Intime για αντικαταστατική συμπεριφορά.

 

New Κείμενο OpenDocument

 

Σχετικά Άρθρα

ΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

      Τις καθιερωμένες ευχές  για το  νέου  έτος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου  έδωσε σήμερα η Πολίτικη , Πολιτειακή, Θρησκευτική και Στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας καθώς και πολλοί Πρέσβεις Στο τέλος οι φωτορεπόρτερ που παρευρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν την ευκαιρία να αποθανατιστούν με τους τρεις πρώτους στην Ιεραρχία του Πολιτεύματος μας […]

Συνεδρίαση του Δ. Σ της ΕΦE στις 20 Δεκεμβρίου 2022

=Στις 20 Δεκεμβρίου συνεδρίασε το Δ.Σ  της ΕΦΕ με θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που διανεμήθηκε στα μέλη και ήταν τα εξής 1/ ενημέρωση μελών για τα αποτελέσματα της συνάντησης μας με την Super League 2/ Ενημέρωση των μελών για την επερώτηση της Βουλευτή Σοφίας Σακοράφα προς τον Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης-Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για το τι […]