Απονομή Βραβείου Athens Photo World 2023

Απονομή Βραβείου Athens Photo World 2023

Παρασκευή 23/02/2024 στις19.00 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ)

 

Το Athens Photo World, συνεπές στην δέσμευσή του προς τους φωτογράφους και τους φωτορεπόρτερ που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το 2019, διοργάνωσε και φέτος τον ετήσιο διαγωνισμό.

Οι κριτές της φετινής επιτροπής, Παναγιώτης Παππάς (φωτογράφος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Photometria), Νίκος Πηλός (φωτογράφος και φωτορεπόρτερ) και Κάτια Χριστοδούλου αξιολόγησαν τις υποβληθείσες δουλειές και προέκριναν τους τρεις φιναλίστ, οι οποίοι (με αλφαβητική σειρά) είναι οι: 

-Αντώνης Πασβάντης με τη δουλειά The last community

-Νίκος Πρίπορας με τη δουλειά Westland, μια φωτογραφική εξερεύνηση της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης 

-Παναγιώτης Ρόντος με τη δουλειά Μόλα

Ο νικητής θα λάβει το χρηματικό ποσό των 2.000€ (οικονομική επιχορήγηση του Υπουργείο Πολιτισμού).

Ο δεύτερος φιναλίστ θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με το ελληνικό τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε μια μελλοντική αποτολή.

 

 

Ο τρίτος φιναλίστ θα λάβει μια mirrorless φωτογραφική μηχανή, προσφορά του Γαλαίος Φωτογραφικά Είδη.

Ο νικητής του φετινού χρηματικού Βραβείου APWA2023, θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Στο πάνελ συμμετέχουν η Λουίζα Γκουλιαμάκη (Φωτοδημοσιογράφος Reuters) και ο Κωνσταντίνος Ζήλος (Φωτογράφος/ Φωτοδημοσιογράφος). Τη συζήτηση συντονίζει η Δημοσιογράφος, Ευλαμπία Ρέβη.

 

Ελεύθερη είσοδος

Σχετικά Άρθρα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ

Για τα μελη της ΕΦΕ που εχοιυν δηλώσει συμμετοχή στο σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ ============================ Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται από την ΕΣΗΕΑ σεμινάριο με θέμα ” Ασφάλεια Δημοσιογράφων σε Εμπόλεμες Ζώνες και Επικίνδυνες Καταστάσεις”. Σας παραθέτουμε παρακάτω τις ημερομηνίες και τις ενότητες του σεμιναρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 και Βουκουρεστίου) […]

Συνεδριαση του Δ.Σ τηε ΕΦΕ στις 15 Νοεμβρίου 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Προς τους: κ. Σωτήρη Δημητρόπουλο                        Γεν. Γραμματέα Δ.Σ. κ. Νίκο Παλαιολόγο                                    Ειδ. Γραμματέα Δ.Σ κ. Αποστόλη Παπανικολάου                  Ταμία Δ.Σ Τα μέλη του ΔΣ κ. Γιώργο Παπαθανασίου κ. Βαγγέλη Στόλη κ. Μιχάλη Καραγιάννη Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΦΕ, την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΦΕ, […]