25 °C Athens, GR
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ενημέρωση για την δικαστική απόφαση που αφορά τον πρ. Ταμία της ΕΦΕ

Πριν λίγες ημέρες διεξήχθη (και ολοκληρώθηκε )  με την απόφαση του δικαστηρίου η πολύκροτη και πολύχρονη δίκη της ΕΦΕ κατά του πρ. Ταμία της  για την υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από ταμείο της Ένωσης.

Μετά την καταδικαστική απόφαση πολλοί συνάδελφοι είτε από ενδιαφέρον πραγματικό είτε από υποκριτικό(ευτυχώς πολλοί ελάχιστοι αλλά και  γνωστοί για το #όψιμο ενδιαφέρον#  μας έθεσαν αρκετά ερωτήματα όσον αφορά την απόφαση του δικαστηρίου. Ορισμένοι εξ αυτών έθεσαν το ερώτημα της μικρής(!!!!) ποινής(άραγε είναι γνώστες της  Νομικής Επιστήμης), άλλοι για το τι περιείχε η μηνυτήρια αναφορά(τώρα το θυμήθηκαν) και #κάποιοι# ότι ήρθαμε σε συμβιβασμό με τον κατηγορούμενο και δεχθήκαμε ένα χρηματικό ποσό(άραγε η απόφαση του δικαστηρίου είναι ΜΑΪΜΟΎ)..Αντιλαμβάνεσθε όλοι σας, ότι πέραν των πολλών άλλων  και μεγάλων προβλημάτων που έχει η ΕΦΕ που είμαστε υποχρεωμένοι σαν διοίκηση να δώσουμε λύσεις , πρέπει να διαθέτουμε και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο , για  να δίνουμε εξηγήσεις(απαντήσεις) σε ερωτήσεις που δεν έχουν καμία σοβαρότητα..Σας υπενθυμίζουμε ότι και στην πρώτη (αλλά αναβληθείσα δίκη ένεκα  δικονομικών αιτημάτων) του Νοεμβρίου αλλά και στην δική του Μαρτίου η όποια τελικά διεξήχθη ,ΕΊΧΑΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΊ ΌΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΊΤΕ αφενός μεν να παρακολουθήσετε την διαδικασία , αφ έτερου να είστε γνώστες του όλου εγχειρήματος. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΌΜΗ ΦΟΡΆ ΌΛΟΙ ΣΑΣ (πλην τριών μελών) δεν διαθέσατε τον χρόνο να παρευρεθείτε  σε μια υπόθεση που είχε τα χαρακτηριστικά της προσβολής τόσο της ΕΦΕ όσο και της προσωπικότητας του κάθε ενός μέλους ξεχωριστά. Παράλληλα δε , δεν αρκεστήκατε σε λογικά και φυσιολογικά ερωτήματα ως προς την έκβαση της δίκης , παρά μόνο δείξατε και την ικανότητα σας στα περί της Νομικής Επιστήμης .Προφανώς κάποιοι θα εξαγριωθούν , κάποιοι θα διαμαρτυρηθούν , κάποιοι θα αντιδράσουν ίσως με ήπιο τόνο , αλλά γενικά θα ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για το ύφος της γραφής Το αντιλαμβάνομαι , αλλά σας προκαλώ και σας προσκαλώ να βρεθείτε και εσείς στην δική μου θέση(και παράλληλα και του Γραμματέα που έχει γίνει και ο ίδιος δέκτης παραπόνων )

Τα αναφέρω όλα αυτά διότι κάποιοι ευκαιριακοί ,τηλεφωνούν σε κάποιους εξ ημών και ρωτούν γιατί δεν έχει γίνει ανάρτηση της απόφασης του δικαστηρίου  στην ιστοσελίδα

Πιθανόν να έχει βάση το  ερώτημα .Η καθυστέρηση οφείλετε  διότι μέσω της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΦΕ έχουμε ζητήσει από την Γραμματεία του δικαστηρίου που εξέτασε την υπόθεση να μας δώσει απόσπασμα πρακτικού της απόφασης για το αναρτήσουμε , διότι αν το μεταφέρουμε εμείς με τον δικό μας χαρακτηριστικό τρόπο, πιθανόν να μην υπόκειται στα εκ του νόμου ,Νομικά επιτρεπτά επιχειρήματα.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ

Με την παραλαβή από το δικαστήριο του επίσημου πρακτικού θα γίνει η ανάρτηση..Τώρα όσον αφορά τα της μηνυτήριου αναφοράς από πλευράς της ΕΦΕ  , αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση που τέλειωσε με την καταδίκη του κατηγορουμένου, είναι το Ποινικό μέρος, Ακολουθεί το Αστικό

Παρακαλούμε όσους θα μεταφέρουν το κείμενο αυτό στον πρ., ταμία να το μεταφέρουν αυτούσιο  χωρίς περικοπές διότι θα ΕΚΤΕΘΟΎΝ  !!!!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αριθμός Απόφασης: ΒΤ 706/202

ΤΑΜΕΙΟΝ ΧΡΗΜΑ 

ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΤΟ 

ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

ΤΑΧΔΙΚΗ

ΕΥΡΩ EURO

Δικάζοντας ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟ ΔΙΑ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ (ΜΑΡΙΟΥ ΜΠΡΑΜΟΥ ΑΜ ΔΣΑ 33643) Τον κατηγορούμενο με τα παρακάτω στοιχεία: Επώνυμο: ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ Όνομα: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Όνομα Πατρός: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Όνομα Μητρός: ΧΡΙΣΤΙΝΑ Γεννηθέντα: 16/02/1969 Τόπος Γέννησης: ΑΘΗΝΑ Κάτοικος: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 34 ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 01 4ος ΟΡΟΦΟΣ ΓΡ.21 , ΑΘΗΝΑ

ΚΗΡΥΣΣΕΙ αυτόν ένοχο για τις πράξεις: 1. ΑΠΛΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ύψους χιλίων διακοσίων εξήντα (1.260) ευρώ και τριών χιλιάδων επτακοσίων σαράντα (3.740) ευρώ που έλαβε χώρα από τις 01/01/2016 έως τις 01/01/2017. 2. ΑΠΑΤΗ ΚΑΤ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ που έλαβε χώρα από τις 29/12/2016 έως τις 11/01/2017. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε αυτόν ποινή φυλάκισης ενός (01) έτους για την απράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε αυτόν ποινή φυλάκισης οχτώ (08) μηνών για την β ́ πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε αυτόν συνολική ποινή φυλάκισης ενός (01) έτους και τεσσάρων (04) μηνών (ΣΠΦ 01 έτος + 08 μήνες = 01έτος + 04 μήνες).

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΙ την εκτέλεση της επιβληθείσης συνολικής ποινής Φυλάκισης για τρία (03) έτη.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε βάρος του τα έξοδα και τέλη της δίκης, ύψους διακοσίων (200,00) Ευρώ.

Παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας Μάριου ΛΩΛΟΥ, ΕΦΕ

Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε, αμέσως στο ακροατήριό του.

ΑΘΗΝΑ 10/03/2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 

ΑΘΗΝΑ 10/03/202

Σχετικά Άρθρα

Σύγκληση ΔΣ ΕΦΕ 25 Οκτωβρίου 2022

Το προγραμματισμένο ΔΣ της ΕΦΕ στις 18 Οκτωβρίου 2022 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας. Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΕΦΕ καλείται σε σύγκληση για τις 25/10/2022 και ώρα 20:00 με την ίδια Ημερήσια Διάταξη.

Στήριξη της ΕΦΕ στα αιτήματα των εργαζομένων του INTIMENEWS PHOTO AGENCY

Με την διαδικασία της δια περιφοράς ψήφου η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΦΕ αποφάσισε να στηρίξει τα αιτήματα των εργαζομένων του πρακτορείουοι INTIMENEWS PHOTO AGENCY οι οποιοί κοινοποίησαν το αίτημα τους και προς το ΔΣ της ΕΦΕ, ζητώντας από την εργοδοσία του εν λόγω πρακτορείου την πληρωμή των καυσίμων για τα ιδιόκτητα μέσα […]