Κορωνοιος και Δημοσιογραφοι-Φωτορεπορτερ

Κορωνοϊός: Πάνω από 600 θάνατοι δημοσιογράφων =============================================
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 600 δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 90 θάνατοι κατεγράφησαν στην Ευρώπη.Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) δημοσίευσε τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC), η οποία εδρεύει στη Γενεύη, για τα καταγεγραμμένα θύματα της νόσου Covid-19 στον δημοσιογραφικό χώρο.
Η Press Emblem Campaign ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19, σε 59 χώρες ανά τον κόσμο, από τον Μάρτιο του 2020.
Ειδικότερα, στην Ευρώπη, τα περισσότερα θύματα μετρά η Ιταλία με 40 επιβεβαιωμένα θύματα του ιού μέσα στο έτος. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Τουρκία με 17, η Μεγάλη Βρετανία με 13, η Ρωσία με οκτώ, η Ισπανία με έξι και η Γαλλία με πέντε. Επιπλέον, τουλάχιστον ένας θάνατος καταγράφηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ελβετία.
Θύμα και η δημοσιογράφος Livia Giustolisi Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ, επισημαίνει η ΕΟΔ.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν η Ιταλίδα δημοσιογράφος Livia Giustolisi.Πρόκειται για τη δημοσιογράφο η οποία βρίσκεται πίσω από το ιστορικό βραβείο «Δικαιοσύνης και Ελευθερίας Franco Giustolisi»
Οι δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πανδημίας από το ξέσπασμά της. Η συνεχής κάλυψη της επίδρασής της στις ζωές των ανθρώπων έχει αρνητικές συνέπειες και στη σωματική αλλά και στην ψυχική τους υγεία, είτε λόγω της κατ’ οίκον απομόνωσης, λόγω της τηλεργασίας, είτε λόγω της έκθεσής τους στον ιό την ώρα του ρεπορτάζ, τονίζει η ΕΟΔ.«Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι σίγουρα υψηλότερος, καθώς δεν διευκρινίζεται πάντοτε η αιτία θανάτου των δημοσιογράφων και αυτό είναι ανησυχητικό» επισήμανε σε δηλώσεις της η διευθύντρια της ΕΟΔ Renate Schroeder. «Είναι απαραίτητο οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να εφαρμόσουν σαφείς οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, εντός και εκτός της αίθουσας σύνταξης. Το τέλος της πανδημίας ακόμα αργεί» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση υπερψήφισε απόψε το πιο αμφιλεγόμενο άρθρο του νομοσχεδίου για τη λεγόμενη «καθολική ασφάλεια», με το οποίο περιορίζεται η μετάδοση εικόνων αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, αφού έλαβε προηγουμένως εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι θα διασφαλιστεί το «δικαίωμα στην πληροφόρηση». Η διάταξη αυτή θεωρείται από τα μέσα ενημέρωσης και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα […]

Εγκαίνια του 8ο Photonet Special Day

Η φωτογραφία επιστρέφει! Το πρώτο event για το Imaging στην Ελλάδα μετά την έλευση της λαίλαπας του Covid-19 είναι γεγονός –Το ραντεβού με την ενημέρωση, για ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, πραγαμτοποιήθηκε σήμερα   Κυριακή 28/11/21 το 8ο Photonet Special Day, υπό την αιγίδα του ΣΕΚΑΦ, σας περιμένει Δύο σχεδόν χρόνια μετά το 7ο Photonet Special της […]