Κορωνοιος και Δημοσιογραφοι-Φωτορεπορτερ

Κορωνοϊός: Πάνω από 600 θάνατοι δημοσιογράφων =============================================
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 600 δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 90 θάνατοι κατεγράφησαν στην Ευρώπη.Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) δημοσίευσε τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC), η οποία εδρεύει στη Γενεύη, για τα καταγεγραμμένα θύματα της νόσου Covid-19 στον δημοσιογραφικό χώρο.
Η Press Emblem Campaign ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19, σε 59 χώρες ανά τον κόσμο, από τον Μάρτιο του 2020.
Ειδικότερα, στην Ευρώπη, τα περισσότερα θύματα μετρά η Ιταλία με 40 επιβεβαιωμένα θύματα του ιού μέσα στο έτος. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Τουρκία με 17, η Μεγάλη Βρετανία με 13, η Ρωσία με οκτώ, η Ισπανία με έξι και η Γαλλία με πέντε. Επιπλέον, τουλάχιστον ένας θάνατος καταγράφηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ελβετία.
Θύμα και η δημοσιογράφος Livia Giustolisi Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ, επισημαίνει η ΕΟΔ.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν η Ιταλίδα δημοσιογράφος Livia Giustolisi.Πρόκειται για τη δημοσιογράφο η οποία βρίσκεται πίσω από το ιστορικό βραβείο «Δικαιοσύνης και Ελευθερίας Franco Giustolisi»
Οι δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πανδημίας από το ξέσπασμά της. Η συνεχής κάλυψη της επίδρασής της στις ζωές των ανθρώπων έχει αρνητικές συνέπειες και στη σωματική αλλά και στην ψυχική τους υγεία, είτε λόγω της κατ’ οίκον απομόνωσης, λόγω της τηλεργασίας, είτε λόγω της έκθεσής τους στον ιό την ώρα του ρεπορτάζ, τονίζει η ΕΟΔ.«Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι σίγουρα υψηλότερος, καθώς δεν διευκρινίζεται πάντοτε η αιτία θανάτου των δημοσιογράφων και αυτό είναι ανησυχητικό» επισήμανε σε δηλώσεις της η διευθύντρια της ΕΟΔ Renate Schroeder. «Είναι απαραίτητο οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να εφαρμόσουν σαφείς οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, εντός και εκτός της αίθουσας σύνταξης. Το τέλος της πανδημίας ακόμα αργεί» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

ΗΜΕΡΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ -Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ Στην εποχή του κορωνοϊού γυναίκες είναι παρούσες στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία, στα supermarket, στην καθαριότητα. Τις χαιρετίζουμε με σεβασμό για την προσφορά τους στην ανθρωπότητα. Στην εποχή του κορωνοϊού έχουν επίσης μία διαφορετική «παρουσία», με την […]

ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

Ο κινηματογράφος είναι άμεσος απόγονος της φωτογραφίας – θα ήταν λοιπόν αδιανόητο αν δεν υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ταινιών οι οποίες άμεσα ή έμμεσα ασχολούνται μαζί της. Σας παρουσιάζουμε σήμερα και αύριο, τις 35+1 καλύτερες! Η παρουσίαση γίνεται μέσω αντίστροφης μέτρησης, με βάση την αξιολόγηση των ταινιών στο ΙΜDb. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν όλα τα […]