Κορωνοιος και Δημοσιογραφοι-Φωτορεπορτερ

Κορωνοϊός: Πάνω από 600 θάνατοι δημοσιογράφων =============================================
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 600 δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 90 θάνατοι κατεγράφησαν στην Ευρώπη.Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) δημοσίευσε τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η μη κυβερνητική οργάνωση Press Emblem Campaign (PEC), η οποία εδρεύει στη Γενεύη, για τα καταγεγραμμένα θύματα της νόσου Covid-19 στον δημοσιογραφικό χώρο.
Η Press Emblem Campaign ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 600 δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19, σε 59 χώρες ανά τον κόσμο, από τον Μάρτιο του 2020.
Ειδικότερα, στην Ευρώπη, τα περισσότερα θύματα μετρά η Ιταλία με 40 επιβεβαιωμένα θύματα του ιού μέσα στο έτος. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Τουρκία με 17, η Μεγάλη Βρετανία με 13, η Ρωσία με οκτώ, η Ισπανία με έξι και η Γαλλία με πέντε. Επιπλέον, τουλάχιστον ένας θάνατος καταγράφηκε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γερμανία και η Ελβετία.
Θύμα και η δημοσιογράφος Livia Giustolisi Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ, επισημαίνει η ΕΟΔ.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν η Ιταλίδα δημοσιογράφος Livia Giustolisi.Πρόκειται για τη δημοσιογράφο η οποία βρίσκεται πίσω από το ιστορικό βραβείο «Δικαιοσύνης και Ελευθερίας Franco Giustolisi»
Οι δημοσιογράφοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα της πανδημίας από το ξέσπασμά της. Η συνεχής κάλυψη της επίδρασής της στις ζωές των ανθρώπων έχει αρνητικές συνέπειες και στη σωματική αλλά και στην ψυχική τους υγεία, είτε λόγω της κατ’ οίκον απομόνωσης, λόγω της τηλεργασίας, είτε λόγω της έκθεσής τους στον ιό την ώρα του ρεπορτάζ, τονίζει η ΕΟΔ.«Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι σίγουρα υψηλότερος, καθώς δεν διευκρινίζεται πάντοτε η αιτία θανάτου των δημοσιογράφων και αυτό είναι ανησυχητικό» επισήμανε σε δηλώσεις της η διευθύντρια της ΕΟΔ Renate Schroeder. «Είναι απαραίτητο οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να εφαρμόσουν σαφείς οδηγίες για την υγεία και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, εντός και εκτός της αίθουσας σύνταξης. Το τέλος της πανδημίας ακόμα αργεί» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα

φωτορεπορτερ και deliveras

8 Νοεμβρίου 2020 Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας οδηγούνται στο delivery αφού νωρίτερα έχουν χάσει τις δουλειές τους ή προέρχονται από κακοπληρωμένους κλάδους. Τι λένε στο NEWS 24/7. Οι διανομείς είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που την περίοδο της επιδημίας κορονοϊού έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητα όλων. Ωστόσο, μεταξύ άλλων, τα τελευταία χρόνια έχει […]

Ζήσε την εμπειρία του σκοτεινού θαλάμου στη Θεσσαλονίκη!

Ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ού αιώνα, o Ansel Adams είχε πει ότι «Δεν τραβάς μια φωτογραφία, αλλά τη φτιάχνεις». Σε αυτό ακριβώς έχει επικεντρωθεί και ο εμπνευστής του “The Great Darkroom Experience”, Ζήσης Γιάμαλης, που κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, δηλαδή, τυπώνει φωτογραφίες σε σκοτεινό θάλαμο, διατηρώντας τον διαχρονικό χαρακτήρα τους ζωντανό κι […]