ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Ως γνωστόν η 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (Δ.Ο.Ε.), ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία».

Κεντρικό σύνθημα του φετινού εορτασμού, «Ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον είναι θεμελιώδης αρχή και δικαίωμα στην εργασία», ως αποτέλεσμα της απόφασης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Δ.Ο.Ε.), στο Διεθνές Συνέδριο για την Εργασία, τον Ιούνιο του 2022, να συμπεριλάβει στις θεμελιώδεις αρχές και δικαιώματα στην εργασία «ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον».

Με βάση αυτή την ιστορική απόφαση όλα τα  ενταγμένα μέλη-κράτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (Δ.Ο.Ε.), όπως και η χώρα μας, «έχουν υποχρέωση να σέβονται, να προωθούν καλόπιστα και σύμφωνα με το Σύνταγμα τις αρχές που αφορούν στο θεμελιώδες δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», αρχές που αποτελούν και αντικείμενο των Συμβάσεων Νο.155 και Νο.187, που έχουν αναγνωριστεί και ως θεμελιώδεις.

Σχετικά με το περιεχόμενο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά:

 Ότι ως εργασιακός κλάδος  στα Μεσα Μαζικής Ενημέρωσης   με σοβαρούς τραυματισμούς  και επαγγελματικά νοσήματα, «το υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον» αποτελεί για μας διαχρονικά, θεμελιώδες  ανθρώπινο δικαίωμα και κατέχει πάντα υψηλή  θέση στην προγραμματική ατζέντα των προτεραιοτήτων και των αγωνιστικών στόχων μας.

Μ´ αυτή  λοιπόν την ευκαιρία, απευθυνόμαστε . σ´ αυτούς που πρέπει «να σεβαστούν και να προάγουν έμπρακτα τις αρχές που αφορούν στο θεμελιώδες δικαίωμα της επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας»,

Σχετικά Άρθρα

ΝΕΑ ΓΙΛΕΚΑ SUPERLEAGUE

Παρακαλούνται τα μέλη που έχουν παραλάβει γιλέκα για τους αγώνες της Superleague πρέπει να τα επιστρέψουν στην ένωση, προκειμένου να δωθούν νέα που φέρουν τον χορηγό της S/L. Σας ενημερώνουμε οτι η είσοδος από τη νέα αγωνιστική δεν θα επιτραπεί δίχως το νέο γιλέκο. Υ.Γ. Οι συνάδελφοι της επαρχίας παρακαλούνται να επιστρέψουν τα παλιά γιλέκα […]

Τακτικη Γενικη Συνελευση της ΕΦΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ                           ——————————————————————– Σύμφωνα  με τα άρθρα 23,24,25 και 26 του Καταστατικού, καλούνται τα μέλη του δημοσιογραφικού σωματείου με την επωνυμία και ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ  ΕΛΛΑΔΑΣ καλεί σε τακτική Γενική  Συνέλευση με πρώτη ημερομηνία σύγκλησης την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 και ώρα […]