Σταση εργασιας και συγκεντρωση της ΕΦΕ εξω απο το ΙΝ ΤΙΜΕ

Η ΕΦΕ χαιρετίζει την σημερινή πράξη αλληλεγγύης που έλαβε χώρα έξω από το πρακτορείο INTIME Photo Agency, η οποία είχε ως σκοπό τα μέλη μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον άδικα απολυμένο συνάδελφο μας, ο οποίος στοχοποιηθηκε από την εργοδοσία, καθώς τελούσε χρέη αντιπρόσωπου ενός συλλογικού αιτήματος των εργαζομένων του πρακτορείου INTIME Photo Agency, δηλαδή η διεύθυνση να συμμετέχει στα έξοδα κίνησης που πραγματοποιούν καθημερινά για τη μετακίνησή τους στα διάφορα θέματα που καλούνται να καλύψουν φωτογραφικά, καθώς και τα σέρβις των ιδιοκτητών μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούν και του προσωπικού φωτογραφικού εξοπλισμού τους.
Αυτή η πράξη αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης, η οποία χρησιμοποιείται προς παραδειγματισμό και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του πρακτορείου.
Το κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε βρήκε ανταπόκριση και από συναδέλφους από όμορφα δημοσιογραφικά επαγγέλματα και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και το ΠΑΜΕ τύπου ΜΜΕ.
Όμως σήμερα αυτό το οποίο ήταν αποκαλυπτικό ήταν η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας του πρακτορείου INTIME Photo Agency που εκφράστηκε τόσο από την δικηγόρο του ιδιοκτήτη του πρακτορείου, όσο και από τον ίδιο, τυγχάνει και είναι μέλος του ΔΣ της ΕΦΕ, εμένωντας στην αρχική απόφαση να μην πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.
Για τα μέλη της ΕΦΕ ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Πριν από αυτήν την απόλυση, υπήρχαν και άλλες. Η τελευταία όμως συσπείρωσε τα μέλη μας και ανοίγει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της ένωσης, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις μέσα από την πάλη τους. Είναι σύγχρονο πλέον σήμερα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της φωτοειδησεογραφίας να βάλουν μπροστά την εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών.
Για την ΕΦΕ
Ο πρόεδρος,                                                Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Μπονης                                      Δημητρόπουλος Σωτήρης

Σχετικά Άρθρα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ

Το ΔΣ της ΕΦΕ εξιδίκευσε το θέμα: δ) “Συζήτηση για εργασικά θέματα” όπως αυτό τίθεται στην Ημερήσια Διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης , η οποία θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου, 2022 στην αίθουσα του 1ου ορόφου στην ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας 20 και ώρα 16:00, προκειμένου οι συνάδελφοι όχι μόνο να ετοιμάσουν τις […]

Καταγγελία της ΕΦΕ για τον τραυματισμό του συναδέλφου σε συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εποχικών πυροσβεστών σήμερα(5 Νοεμβρίου) στην Αθήνα, συνάδελφος φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ υπέστη διπλό κάταγμα ποδιού μετά από ευθεία ρίψη νερού από τον εκτοξευτήρα του ειδικού μηχανήματος της αστυνομίας (αύρα).   Σύμφωνα με περιγραφές συναδέλφων που έφτασαν στην ΕΦΕ ο […]