Σταση εργασιας και συγκεντρωση της ΕΦΕ εξω απο το ΙΝ ΤΙΜΕ

Η ΕΦΕ χαιρετίζει την σημερινή πράξη αλληλεγγύης που έλαβε χώρα έξω από το πρακτορείο INTIME Photo Agency, η οποία είχε ως σκοπό τα μέλη μας να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον άδικα απολυμένο συνάδελφο μας, ο οποίος στοχοποιηθηκε από την εργοδοσία, καθώς τελούσε χρέη αντιπρόσωπου ενός συλλογικού αιτήματος των εργαζομένων του πρακτορείου INTIME Photo Agency, δηλαδή η διεύθυνση να συμμετέχει στα έξοδα κίνησης που πραγματοποιούν καθημερινά για τη μετακίνησή τους στα διάφορα θέματα που καλούνται να καλύψουν φωτογραφικά, καθώς και τα σέρβις των ιδιοκτητών μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούν και του προσωπικού φωτογραφικού εξοπλισμού τους.
Αυτή η πράξη αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης, η οποία χρησιμοποιείται προς παραδειγματισμό και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του πρακτορείου.
Το κύμα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε βρήκε ανταπόκριση και από συναδέλφους από όμορφα δημοσιογραφικά επαγγέλματα και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων και το ΠΑΜΕ τύπου ΜΜΕ.
Όμως σήμερα αυτό το οποίο ήταν αποκαλυπτικό ήταν η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας του πρακτορείου INTIME Photo Agency που εκφράστηκε τόσο από την δικηγόρο του ιδιοκτήτη του πρακτορείου, όσο και από τον ίδιο, τυγχάνει και είναι μέλος του ΔΣ της ΕΦΕ, εμένωντας στην αρχική απόφαση να μην πάρει πίσω την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου.
Για τα μέλη της ΕΦΕ ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Πριν από αυτήν την απόλυση, υπήρχαν και άλλες. Η τελευταία όμως συσπείρωσε τα μέλη μας και ανοίγει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον της ένωσης, ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλλουν την σφραγίδα τους στις εξελίξεις μέσα από την πάλη τους. Είναι σύγχρονο πλέον σήμερα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της φωτοειδησεογραφίας να βάλουν μπροστά την εξυπηρέτηση των δικών τους αναγκών.
Για την ΕΦΕ
Ο πρόεδρος,                                                Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Μπονης                                      Δημητρόπουλος Σωτήρης

Σχετικά Άρθρα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΦΕ

Την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου 2023 συνήλθε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ε.Φ.Ε. στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ. Στην Γ.Σ. παρευρέθηκαν και απήυθυναν χαιρετισμό, μετά από επίσημη πρόσκληση, οι κάτωθι: Αναστάσιος Γαϊτάνος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.. Παναγιώτης Βλάχος, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κ.Έ.. Σπύρος Δερβενιώτης, υπεύθυνος Επικοινωνίας, του Μέρα 25. Άρια Αγάτσα, Αντιπρόεδρος […]

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ World Press Photo

«Η Yana Bachek παρηγορείται από τον σύντροφό της Yevgeniy Vlasenko και τη μητέρα της Lyubov Gubareva, καθώς θρηνεί πάνω από το σώμα του πατέρα της Victor Gubarev, 79, που σκοτώθηκε από βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο Χάρκοβο, στις 18 Απριλίου 2022 (Alkis Konstantinidis / Reuters)». Η συγκλονιστική φωτογραφία του […]