ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΦΕ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον πολύχρονο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.
Το έγκλημα που συντελείται από το κράτος του Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει να σκοτώνει και να επιτίθεται στον άμαχο πληθυσμό βομβαρδίζοντας σχολεία, νοσοκομεία και άλλες δομές, διακόπτοντας την πρόσβαση σε νερό, ρεύμα είδη πρώτης ανάγκης είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης μιας διαχρονικής κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, η οποία εκφράζεται με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τους εποικισμούς, τις φυλακίσεις, τις εκτοπίσεις πληθυσμών, αλλά και με το αιματοκυλισμα του λαού της Παλαιστίνης, όλα αυτά τα χρόνια.
Μπροστά σε αυτές τις εικόνες φρίκης που εκτυλίσσονται στην Λωρίδα της Γάζας και στην Δυτική όχθη, η ΕΦΕ συντάσσεται με τους υπόλοιπους φορείς, σωματεία και συνδικάτα και καλούμε σε στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!
  • Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.
  •  
  • Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  •  
  • Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
                      Για την ΕΦΕ το ΔΣ

Σχετικά Άρθρα

Συνεδριαση του Δ.Σ της ΕΦΕ

Συνεδρίαση του Δ,.Σ της ΕΦΕ με θέματα της Ημερησίας Διάταξης όπως έχει κοινοποιηθεί στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Προς τους: κ. Σωτήρη Δημητρόπουλο                        Γεν. Γραμματέα κ. Βαγγέλη Στόλη                             […]

Απονομή Βραβείου Athens Photo World 2023

Απονομή Βραβείου Athens Photo World 2023 Παρασκευή 23/02/2024 στις19.00 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ)   Το Athens Photo World, συνεπές στην δέσμευσή του προς τους φωτογράφους και τους φωτορεπόρτερ που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από το 2019, διοργάνωσε και φέτος τον ετήσιο διαγωνισμό. Οι κριτές της […]