Απόφαση διασωματειακού-εξώδικη δήλωση απεργίας

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ 

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 

 1. Της «Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 2. 2. Της «Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου» (Ε.Σ.Π.Η.Τ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βαλαωρίτου αρ. 9, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 3. 3. Της «Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Π.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βουκουρεστίου αρ. 36 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 4. 4. Της «Ενωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης» (Ε.Π.Η.Ε.Θ.), που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Καρόλου Ντηλ αρ. 29, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 5. 5. Της «Ενωσης Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών» (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδό Αριστείδου 10-12, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 6. 6. Της «Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικών Τηλεοράσεων Αττικής» (Ε.Τ.Ι.Τ.Α.) με έδρα την Αθήνα, Μάρνης και 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 7. 7. Της «Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας» (Ε.Τ.Ε.Ρ.) με έδρα την Αθήνα, οδός Σκούφου αρ. 10, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 8. 8. Της «Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας» (Ε.Φ.Ε), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 91-93, όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
 9. 9. Της «Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης» (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.Θ.), που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Στρ. Καλλάρη αρ. 5 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 10. 10. Της «Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ευβοίας» «Ε.Σ.Η.Ε.Θ.ΣΤ.Ε.», που εδρεύει στον Βόλο, οδός Κ. Καρτάλη αρ. 1 και εκπροσωπείται νόμιμα.
 11. 11. Της «Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων» (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.), που εδρεύει στην Πάτρα, οδός Μαιζώνος αρ. 200 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

1//. Το Ελληνικό Δημόσιο, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Νίκης αρ.  5-7, και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Οικονομικών. 2//. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σταδίου αριθ. 29, και εκπροσωπείται νόμιμα.

3//. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εδρεύει στην Καλλιθέα, οδός Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου και εκπροσωπείται νόμιμα.

4//. Την «Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας» (Ε.Ι.Τ.Η.Σ.Ε.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ιπποκράτους αρ. 9, και εκπροσωπείται νόμιμα.

5//. Την «Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Ι.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βουκουρεστίου αρ. 11 και εκπροσωπείται νόμιμα,

6//. Την «Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών» (Ε.Ι.Ι.Ρ.Α.), που εδρεύει στο Μαρούσι, οδός Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 85 και εκπροσωπείται νόμιμα.

7//. Το «ΑΠΕ-ΜΠΕ», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Τσόχα αρ.36 και εκπροσωπείται νόμιμα.

8//. Την «Ελληνική Ραδιοφωνία- Τηλεόραση» (Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε.), που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αρ. 432 και εκπροσωπείται νόμιμα.

9//. Το Κανάλι της Βουλής, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφόρος Αμαλίας αρ. 14, και εκπροσωπείται νόμιμα.

10//. Τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, οδών Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου και εκπροσωπείται νόμιμα.

11//. Τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεων και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ) που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σισίνη 18 και Ηριδανού, όπως εκπροσωπείται νόμιμα

………

 1. Την ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την επωνυμία «Politic Μονοπρόσωπη ΙΚΕ Έκδοση Εντύπων», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οδός Μοναστηρίου 315, Αμπελοκήπων Μενεμένης, όπως νομίμως εκπροσωπείται (Politic.gr).
 2. . Την εταιρεία «Μαρίνα Τούλα & Σια ΟΕ Εκδόσεις», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Παπαμάρκου 2, όπως νομίμως εκπροσωπείται (Parallaximag.gr).
 3. . Την εταιρεία «Ασλανίδης Γ. Αναστάσιος Παραγωγή online Εφημερίδων», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Γρ. Παλαμά 9, όπως νομίμως εκπροσωπείται (Thestival.gr).Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ, ΕΠΗΕΘ, ΕΤΗΓΙΤΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΤΕΡ, ΕΦΕ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ, ΕΣΗΕΠΗΝ), σε συνεδρίασή τους, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 05.30 π.μ. της Πέμπτης 10 Ιουνίου έως τις 05.30 π.μ. της Παρασκευής 11 Ιουνίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα, Γραφεία Τύπου, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει. 

  Με τον προσχηματικό τίτλο: «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρηση Εργασίας, Κυρώσεις Συμβάσεων και Ενσωματώσεις Οδηγιών», το νομοσχέδιο:

  Με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην ουσία επιβάλλει μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό 

  Επιχειρεί τη σαφή υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας

  Προβλέπει περιορισμό της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης Διευκολύνει τις απολύσεις συνδικαλιστών

  Προβλέπει ρυθμίσεις περί διαιτησίας που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών,

  Θεσμοθετεί αυστηρότερο πλαίσιο κήρυξης και πραγματοποίησης των απεργιών, που ουσιαστικά οδηγεί στον σαφή περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ενώ προστίθεται διάταξη περί «Αστικής ευθύνης συνδικαλιστών», σύμφωνα με την οποία τόσο οι συνδικαλιστές όσο και η συνδικαλιστική τους οργάνωση θα έχουν αστική ευθύνη, με αποτέλεσμα τον σαφή περιορισμό του συνδικαλιστικού δικαιώματος. 

  Καταργεί το ΣΕΠΕ που ουσιαστικά ήλεγχε τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και προβλέπει τη σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, με λειτουργική ανεξαρτησία, διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  Οι επιχειρήσεις ραδιοφωνίας τηλεόρασης δεν λογίζονται πλέον ως κοινής ωφέλειας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αφαιρείται το πλεονέκτημα της μονομερούς προσφυγής στην διαιτησία του ΟΜΕΛ, αλλά και να υποβαθμίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. 

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο που πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα 

  Αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, στηρίζοντας την αυτονομία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΕΤΑΣ-ΤΕΑΣ

  * Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν την απεργία καθώς και οι συνάδελφοι που καλύπτουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία

  Αθήνα, 8 Ιουνίου 2021 Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ 

  ΈΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ 

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 

  ΗΙΙΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ

 4. Η Πληρεξουσία Δικηγόρος 

Σχετικά Άρθρα

Στάση εργασίας της ΕΦΕ στις 19 Νοεμβρίου για την Γενική Συνέλευση

Η ΕΦΕ προκειμένου να διευκολύνει τους συναδέλφους να προσέλθουν αυριο στην Γενική Συνέλευση προκηρύσει στάση εργασίαας απο τις 16.00 εως και τις 21/00 της 19 Νοεμβρίου 2021 <img class="j1lvzwm4" role="presentation" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />

Παραβατικες πραξεις Μελων ΕΦΕ στις εορταστικες εκδηλωσεις για την 25η Μαρτιου

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, όλοι σας, όσον αφορά τον τομέα της επικαιρότητας και της προβολής των γεγονότων των επετειακών εκδηλώσεων του τριήμερου 23, 24, 25 Μάρτιου 2021, η αρμοδιότητα όλων των παροχών προς τα ΜΜΕ ήταν ευθύνη του Γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΞ καθώς και […]