Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 της Hellenic Train, που εκτελούσε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας περισσότερους από 350 επιβάτες, συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Λάρισα. Τα δύο τρένα βρίσκονταν σε αντίθετες πορείες στην ίδια γραμμή για περίπου 12 λεπτά και συγκρούστηκαν μεταξύ τους στις 23:21. Τραγικό αποτέλεσμα ένα θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς και τουλάχιστον 85 τραυματίες.

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας κάλεσε τους φωτορεπόρτερ που κάλυψαν αυτό το εγκληματικό σιδηροδρομικό δυστύχημα και τις μαζικές διαδηλώσεις που το ακολούθησαν σε όλη την χώρα, να συμμετέχουν στην υλοποίηση μιας φωτογραφικής έκθεσης.

Η έκθεση της Ε.Φ.Ε. με τίτλο “Έντεκα και Εικοσιένα” επιδιώκει να συμβάλει σε μια κοινή προσπάθεια που θα συναντηθεί με την τοπική κοινωνία, με σωματεία και με μαζικούς φορείς, αγρότες, φοιτητές και μαθητές της Θεσσαλίας, ώστε συλλογικά να μπει στο στόχαστρο η λογική του «πάμε και όπου βγει». Με την έκθεση αυτή η Ένωση μας επιδιώκει να βάλει ένα λιθαράκι ώστε τα συναισθήματα θλίψης και οργής, να μετατραπούν σε γνώση για την ανάδειξη των διαχρονικών αιτιών, ώστε το έγκλημα αυτό να μην ξεχαστεί και να μην συγκαλυφθεί.

Να μετατραπούν σε αγώνα, ενάντια στις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τις ανάγκες μας ως «κόστος» για τα κέρδη των λίγων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 8μ.μ., στον Πολυχώρο Τέχνης Εκδόσεων Πρεβέντη, Παρ. Φιλελλήνων 3, Λάρισα.

Παρακαλούμε για την προβολή και την κάλυψη του θέματος.

Υπεύθυνοι για την ενημέρωση σας και για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή συνέντευξη τυχόν επιθυμείτε είναι οι :

Μιχάλης Καραγιάννης Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος Έκθεσης μέλος του Δ Σ της ΕΦΕ (6977583001)

Σωτήρης Δημητρόπουλος Πρόεδρος της Ε Φ Ε (6974631181)

Δημήτρης Μιχαλάκης Γενικός Γραμματέας της Ε Φ Ε (6971910230)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

.  

Σχετικά Άρθρα

Νέο Δ.Σ Στην ένωση φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Στην Αθήνα, σήμερα την 05η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.00μ.μ συνήλθαν στα γραφεία της ΕΦΕ, οδός Ευριπίδου 90, οι παρακάτω, που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο Προσωρινής Διοίκησης της Ε.Φ.Ε., μετά την από 27/8/2018 προσωρινή διαταγή της Προέδρου Πρωτοδικών Μαρίας Κατέχη, με αριθμό 3016/18: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, FAITHFULWILLIAM, ΔΕΤΣΗΣ […]