Η ΕΦΕ στην σύνθεση της ομάδας Task Force της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

Συνάδελφοι

Την 16η Σεπτεμβρίου 2021, εξεδόθη Σύσταση (ΕΕ) 2021/1534 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς όλα τα κράτη – μέλη σχετικά με τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εντείνει την υποστήριξη της ελευθερίας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης στην ΕΕ.

Με βάση το περιεχόμενο της Σύστασης και με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στις 23 Μαΐου 2022, υπογράφτηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Το μνημόνιο αυτό  περιέχει πολλές δράσεις που αφορά το  δημοσιογραφικό  επάγγελμα (με την ευρεία έννοια)

Κατόπιν προσκλήσεως του Γ.Γ Επικοινωνίας  κ. Δημήτρη Γαλαμάτη , σε όλες τις Ενώσεις του Τύπου να ορίσουν εκπρόσωπο,  η ΕΦΕ έλαβε και αυτή πρόσκληση  για ορισμό ενός  εκπροσώπου που θα  συμμετέχει στις συνεδριάσεις που θα ορίζονται μια φορά ανά 15νθημερο

Η ΕΦΕ απάντησε θετικά , όπως και το σύνολο των ενώσεων (ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ-ΕΡΤ, ΑΠΕ, Παντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Επικοινωνίας) ,Εθνικό Καποδιστριακό ΠΑΝ/ΜΙΟ, τμήμα ΜΜΕ,  ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ(Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων0  ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε (Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος) ΕΣΠΗΤ ,ΕΦΕ

Η πρώτη συνεδρίαση διεξήχθη  στις 24 /8/2022 μέσω τηλεδιάσκεψης , αλλά απρόβλεπτο γεγονός δεν μας επέτρεψε να συνδεθούμε οπτικά , η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στις 21  Σεπτεμβρίου .

Οι συνεδριάσεις όλες πραγματοποιούνται σε αίθουσα της Γ.Γ Επικοινωνίας Ενημέρωσης υπό το Γ.Γ. Δημήτρη Γαλαμάτη

Η σύσταση της  Ομάδας  TASK FORCE έχει Νόμιμο χαρακτήρα , καθόσον έχει λάβει ΦΕΚ

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ο χαρακτήρας της ομάδας αυτής  έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα ομάδα και οχι νομοθετικό , επομένως όλες οι αποφάσεις, οι μελέτες και τα συμπεράσματα από τις ομάδες εργασίας θα τις θέτουμε υπ όψιν  μέσω του Γ.Γ Δημήτρη Γαλαμάτη σε όλους τους Δημόσιους Φορείς( Υπουργεία, ΝΠΔΔ, Γραμματείες, Οργανισμούς κλπ)

 

Σχετικά Άρθρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ν.Π.

Οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών, αφήνουν να εννοηθεί πως οι κατηγορίες που βαραίνουν τον συνάδελφο μας και μέλος της ΕΦΕ και της Ε.Α.Ξ.Τ. Ν. Π. συνεχίζουν να υφίστανται. Η ΕΦΕ δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οτι ο συνάδελφος Ν.Π. που βρέθηκε στα Προσφυγικά της Λεωφώρου Αλεξάνδρας, ασκώντας το επάγγελμα του καθόλα νόμιμα, παρακωλύθηκε και συνελήφθη αναίτια, παρά το γεγονός οτι επέδειξε […]

Συνεδριο ΠΟΕΣΥ

Αναβολή για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ 16/05/2022 Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 17 Ιουνίου. Η αναβολή δόθηκε γιατί εκκρεμεί η εκλογική διαδικασία στην ΕΣΗΕΠΗΝ.