Η Ε.Φ.Ε. αποχαιρετά τον Συνάδελφο Φωτορεπόρτερ Γιώργο Γρηγορόπουλο

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον συνάδελφο μας Γιώργο Γρηγορόπουλο, ο οποιος έφυγε  αιφνίδια από κοντά μας.

Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος γεννήθηκε το 1948, στη Μαγούλα Ηλείας. Υπηρέτησε με αφοσίωση, αγάπη και συνέπεια το φωτορεπορτάζ και τη φωτογραφία εν γένει, σχεδόν επί 50 χρόνια. Στην αρχή ξεκίνησε κοντά σε άλλους φωτογράφους και από το 1977 εργάσθηκε ως ανεξάρτητος ελεύθερος επαγγελματίας. Συνεργάσθηκε με εφημερίδες, περιοδικά και επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, εκδόσεις βιβλίων κ.α.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΦΟΙΒΟΥ και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ακούραστος και αεικίνητος, πάντα χαμογελαστός, με αστείρευτο χιούμορ  και θετική προσέγγιση, ευγενικός, με ιδιαίτερη ενσυναίσθηση και δυναμισμό. Είχε εκπαιδεύσει τον εαυτό του να προσφέρει προς τους άλλους. Άφηνε ακούραστα το αποτέλεσμα της πρωτότυπης καλλιτεχνικής θεώρησής του σε κάθε άνθρωπο που πλησίαζε. Είχε το δικό του πρωτότυπο τρόπο προσέγγισης ανθρώπων, γεγονότων και καταστάσεων.

Ήταν διαχρονικά παρών, στις συλλογικές διαδικασίες των φωτογράφων και της φωτογραφικής κοινότητας. Αποτέλεσε τον συστηματικό δημιουργικό καταγραφέα της ιστορίας των συλλογικών διαδικασιών και των δρώμενων στο κλάδο της φωτογραφίας, κατά τις τελευταίες πέντε περίπου δεκαετίες.

Ο Γιώργος δεν ήταν απλά ένας φωτογράφος που απεικόνιζε την είδηση. Ήταν ένας πραγματικός καλλιτέχνης δημιουργός που εμπνέονταν από την ανθρωπιά, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ των δημιουργών του χώρου μας. Αυτές οι αρχές έθεταν το πλαίσιο και ανεδείκνυαν το φωτογραφικό του έργο. Η πολύτιμη εμπειρία του αποτυπώνονταν έκδηλα, μέσα από το κλικ της καλλιτεχνικής ματιάς του.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 22 Μαϊου στις 11:00 στον Ι.Ν.Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου. Στη συνέχεια η σωρός θα μεταφερθεί στο αγαπημένο του χωριό, Μαγούλα Ηλείας, όπου και θα γίνει η ταφή.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του, στα παιδιά του και στους οικείους του.

Ας αναπαυθεί η ψυχή του, ειρηνικά.

Σχετικά Άρθρα

Προϋποθέσεις εξαίρεσης και απεγγραφής από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για φωτορεπόρτερ

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων, σας ενημερώνουμε πως για τους συναδέλφους που τους έχει έρθει ή εκκρεμμεί να λάβουν ειδοποίηση πληρωμής προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) για το Γ.Ε.ΜΗ. περασμένων ετών, υπάρχει η δυνατότητα απεγγραφής τους απο το Ε.Ε.Α και δικαιώμα να ζητήσουν να μην πληρώσουν τις αοφειλές που τους ανακοινώθηκαν.  Οι προυποθέσεις που ισχύουν για […]

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ

Το ΔΣ της ΕΦΕ εξιδίκευσε το θέμα: δ) “Συζήτηση για εργασικά θέματα” όπως αυτό τίθεται στην Ημερήσια Διάταξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης , η οποία θα λάβει χώρα στις 30 Ιουνίου, 2022 στην αίθουσα του 1ου ορόφου στην ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας 20 και ώρα 16:00, προκειμένου οι συνάδελφοι όχι μόνο να ετοιμάσουν τις […]