Καταγγελία της ΕΦΕ κατά της διοίκησης της εφημερίδας ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ¨

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει την διοίκηση της εφημερίδας ”Ελευθερία της Λάρισας” για το εργασιακό καθεστώς που επιβάλει στον εργαζόμενο συνάδελφο μας Β.Ντ.

Σε συνέχεια των πρακτικών που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια απαξιώνοντας τον ρόλο των φωτορεπόρτερ στην ενημέρωση και προκειμένου να μειώσει το κόστος παραγωγής ,η διοίκηση της εν λόγω εφημερίδας θέτει τον συνάδελφό μας σε ομηρία με την εκ περιτροπής εργασία. Μετά τις περικοπές μισθών, τις διαθεσιμότητες , τις απολύσεις, τις αντικαταστάσεις φωτορεπόρτερ από δημοσιογράφους με κινητά, την ημιαπασχόληση καθώς και την εντατικοποίηση της εργασίας έρχεται να προστεθεί και αυτό το μέτρο σε εργαζόμενο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες , την ίδια στιγμή που η  διοίκηση καλύπτει μεγάλο μέρος της θεματολογίας με εξωτερικούς συνεργάτες.

 

Το παρόν γεγονός αποτελεί ένα μικρό δείγμα μόνο της εργασιακής επισφάλειας που βιώνει μεγάλη μερίδα των συναδέλφων μας και μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Μπροστά σε αυτά το σκηνικό που διαμορφώνεται από την επιχείρηση για τους φωτορεπόρτερ, ως ΕΦΕ δεν έχουμε παρά να σταθούμε δίπλα στον συνάδελφο μας με όλες μας τις δυνάμεις και μέσα σε ό,τι χρειαστεί. Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πρακτικές και απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της εργασιακής σχέσης του συναδέλφου μας.

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για Μέτρα Υγείας & Ασφάλειας

Ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι Σχεδόν κάθε μέρα στα πλαίσια της δουλειάς μας καταγράφουμε περιστατικά που αφορούν νεκρούς εργαζόμενους και πολλά «ατυχήματα» σε χώρους δουλειάς, δηλαδή στη πραγματικότητα εργοδοτικά εγκλήματα, που αιτία τους είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων και μέσων προστασίας και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Από […]

Συνδρομη μελων της εφε για το 2021

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Μπορει καλαντα να μην ειπαμε (και κυριως σε Τραπεζικο ομιλο) αλλα τον μποναμα(που λεγαμε) τον πηραμε και μαλιστα παραμονες Πρωτοχρονιας απο την Τραπεζα ALPHA BANK Επειτα απο 18 μηνες προσπαθειων και ενργειων(μια αδιανοητη κατασταση για τραπεζικο οργανισμο), παραλληλα δε και με την #νεκρη# κατασταση της περιοδου απο τον Μαρτιο μεχρι τον […]