ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Φ.Ε.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στα πλαίσια της διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την εκλογή του νέου συμβουλίου της Ε.Φ.Ε. προτείνουμε την υιοθέτηση από το σώμα των παρακάτω προτάσεων, ώστε επιτέλους να αρχίσει να λειτουργεί η ένωση υπέρ των μελών της κι όχι υπέρ της εκάστοτε πλειοψηφίας του συμβουλίου.

 

Α) Όταν οι μισθοί και οι αμοιβές των φωτορεπόρτερ από εργοδότες ή πελάτες αντίστοιχα δεν καταβάλλονται εντός 2μήνου, ή εντός των προθεσμιών των συμβάσεων συνεργασίας, η ένωση με την έγγραφη καταγγελία του μέλους, όχι μόνο να καταγγέλλει δημοσίως τους κακοπληρωτές, αλλά με τον ειδικό δικηγόρο της (με σύμβαση συνεργασίας, ώστε να μειώνεται δραματικά το κόστος για τα μέλη), να διεκδικούνται τα δεδουλευμένα, ακόμα και δικαστικώς.

 

Β) Επιτέλους να δοθεί μια και καλή, ένα τέλος στην κλοπή της πνευματικής μας ιδιοκτησίας.

Προτείνουμε την δημοπράτηση έργου που θα ανακαλύπτει τις κλεμμένες φωτογραφίες μας στο internet και μέσα από αυτή θα διεκδικεί αποζημίωση από τους παραβάτες. Αυτό θα δώσει νέα ώθηση στον κλάδο, και θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην αγορά. Επίσης, το  έργο μπορεί να το αναλάβει η Ε.Φ.Ε. , δεδομένου ότι θα γίνει διαγωνισμός για έργο υψηλών προδιαγραφών, επιμερίζοντας το κόστος στα μέλη της που επιθυμούν να συμμετέχουν, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα τους. Έως την αποπεράτωση του έργου, προτείνουμε να ορίσουμε πλαφόν τιμή για κάθε κλεμμένη φωτογραφία.

 

Γ) Το σωματείο να ενδιαφερθεί σοβαρά για τους συναδέλφους που εργάζονται ανασφάλιστοι και να διεκδικήσει από τους εργοδότες τους τα αυτονόητα. Ασφάλιση, νόμιμους μισθούς και οδοιπορικά για όλους!

 

Δ) Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. να παραδίδονται σε όποιον τα ζητήσει αν  θεωρεί ότι θίγεται. Αν δεν υπάρχουν πρακτικά, να παραδίδονται οι ηχογραφήσεις.

Ίσως σε κάποιους φανεί περίεργο αυτό που προτείνουμε, αν δεν γνωρίζουν ότι από το 2010-2016 δεν υπάρχουν πρακτικά!! Από το 2017-2018 πολύ λίγα και από το 2019 εμφανίζονται κάποια αμφισβητούμενα, τα οποία θεωρούμε απαράδεκτα και μαγειρεμένα.

 

Ε) Να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ε. τα μέλη μας. Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες, στο έτος 2022 η ένωση μας δεν είχε ούτε δικό της site! Αναβάθμιση της ιστοσελίδας, με δημιουργία forum για να εκφράζονται ελεύθερα τα μέλη (ομόφωνη απόφαση του ΔΣ από το 2019 η οποία και δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη). Να δημιουργηθεί επιτέλους η επίσημη σελίδα της ΕΦΕ στο facebook.

 

ΣΤ) Να εκδίδονται εντός του τελευταίου μήνα οι νέες ταυτότητες των μελών. Να είναι δημόσια προσβάσιμος ο κατάλογος των μελών (κάποιοι μας τον κρατούν κρυφό, γιατί άραγε) και να δοθεί το δικαίωμα στα μέλη που διαγράφηκαν αυθαίρετα, να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στην ένωση.

 

Ζ) Προτείνουμε σύσταση επιτροπών  που θα απαρτίζονταιι από άτομα που κινούνται στους αντίστοιχους χώρους, με ποικιλομορφία θεμάτων, ώστε στις επικείμενες  συναντήσεις με φορείς  (ομοσπονδίες, ομάδες, υπουργεία, Βουλή, και οτιδήποτε μας ενδιαφέρει) να συζητούνται θέματα με ουσία, να λύνονται προβλήματα  και να μην μένουμε σε μια λιτή ανακοίνωση συνοδευόμενη με μια φωτογραφία γεμάτη χαμόγελα.

Ακόμη να οριστούν τοπικοί “τομεάρχες” που θα εποπτεύουν για τυχόν παραβίαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών μας (ειδικά στην επαρχία) και θα αναφέρουν άμεσα στη διοίκηση για οποιαδήποτε θέματα.

 

Η) Ορισμός εργατολόγου για να εξετάσει τις συνθήκες και τις προοπτικές για την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

 

Θ) Επαναφορά ενημερωτικών σεμιναρίων (π.χ. πως μας επηρεάζει ο νόμος της ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων που ισχύει από το 2019).

 

Ι) Δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου προσβάσιμο για τα μέλη που ενδιαφέρονται.

 

Τέλος αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλούμε να ψηφίσετε αυτούς που θέλουν το συμφέρον όλου του κλάδου και την αναβάθμιση του εισοδήματος όλων των φωτορεπόρτερ. Αυτούς που θέλουν να λύνουν τα προβλήματα κι όχι να δημιουργούν νέα.

 

Σας καλούμε από την άλλη, να καταψηφίσετε αυτούς που μας έλεγαν ψέματα και μας ταλαιπώρησαν την τελευταία 3ετία.

 

Να θυμίσουμε ότι η τωρινή αλλά και η προηγούμενη διοίκηση, μας έλεγαν από το 2015  ότι ανήκουμε στην ΠΟΕΣΥ και τελικά πρόσφατα μετά από επίμονες παρεμβάσεις μας, παραδέχθηκαν ότι δεν ανήκουμε.

 

Μας έλεγαν να υποβάλλουμε ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ , αλλά και πάλι μετά από παρεμβάσεις μας παραδέχθηκαν πρόσφατα (μετά από σχετικό ερώτημα στην Νομ.Σύμβουλο) ότι δεν είμαστε υπόχρεοι. Και δεν είχαν την ευθιξία να ενημερώσουν για το σφάλμα τους, ταλαιπωρώντας και χρεώνοντας άδικα για χρόνια συναδέλφους.

 

Αυτούς που διώκουν συνάδελφους επειδή απλά ζήτησαν οικονομικό έλεγχο για ατασθαλίες ώς μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. Αυτούς που διέγραψαν μέλη, χωρίς να μάθουμε ποτέ ποιους και γιατί!

 

Αυτούς που πάντα φροντίζουν να μην ενημερωνόμαστε καν για τις εκλογικές διαδικασίες!

 

Αυτούς που δέχονταν καταθέσεις εισφορών στους προσωπικούς τους λογαριασμούς! Αυτούς που πρέπει να φύγουν από το συμβούλιο, για να γίνει έλεγχος σε βάθος όλων των οικονομικών στοιχείων.

 

Η Ε.Φ.Ε. ανήκει στους Φωτορεπόρτερ και οφείλει να λειτουργεί υπέρ των Φωτορεπόρτερ!

Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί και κανείς μόνος του!!

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Σχετικά Άρθρα

Ο φωτορεπορτερ και μελος της ΕΦΕ Γιωργος Μουταφης κινδυνευσε σοβαρα απο επιθεση Ρωσων στρατιωτων στην Ουκρανία

Επίθεση από πυρά δέχτηκε στην Ανατολική Ουκρανία δημοσιογραφική αποστολή στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης. Μαζί του βρίσκονταν, επιβαίνοντας σε όχημα, οι ρεπόρτερ της γερμανικής Bild, Πολ Ροζενχάιμερ και ο Βαντίμ Μοϊσένκο. Οι τρεις άνδρες προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την πόλη Λισιτσάνσκ, που έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις, όταν το αυτοκίνητό τους δέχτηκε επίθεση […]

Εκτακτη Γενική Συνέλευση ΕΦΕ

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ ορίστηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΦΕ   με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ  ##ΕΦΕ και πρακτορεία–διαδικασία κλήρωσης pool  -αποφάσεις για συμμετοχή σε κληρώσεις -ευθύνες και δικαιοδοσία της ΕΦΈ# Το θάμα συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ μετ απο συνεχείς παρεμβάσεις με επιστολές μελών της ΕΦΕ για την διαδικασία που εχει επιλεγεί όσον αφορά όταν […]