Ουκρανός Φωτορεπόρτερ έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια του Πολέμου στην Ουκρανία

Άλλος ένας άνθρωπος της δημοσιογραφίας έχασε τη ζωή του στην Ουκρανία.Πρόκειται για τον Ουκρανό φωτορεπόρτερ Μακς Λέβιν που βρέθηκε νεκρός, ενώ αγνοούνταν από τις 13 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ουκρανικής προεδρίας, Αντρίι Γέρμακ, το πτώμα του Λέβιν «βρέθηκε κοντά στο χωριό Γκούτα Γκούτα Μεζιγίρσκα την 1η Απριλίου. Επίσης, σύμφωνα με τον Άντον Γερασένκο, σύμβουλο και πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, ο 40χρονος Λέβιν εξαφανίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή Βίσγκοροντ, όπου γίνονταν σφοδρές μάχες και «άφησε πίσω του τέσσερα αγόρια, τη σύζυγό του και τους ηλικιωμένους γονείς του».
.
Ο Λέβιν, σύμφωνα με το μέσο για το οποίο εργαζόταν, το LB.ua, είχε πάει με τον Ουκρανό στρατιωτικό και πρώην φωτογράφο Ολέκσι Τσερνίσοφ, στην περιοχή για να καταγράψει τις μαχες που διεξαγονταν . Αφότου ξεκίνησαν οι μάχες στην περιοχή χάθηκαν τα ίχνη τους, ενώ ακόμη δεν έχει εντοπιστεί ο συνοδός στρατιωτικός.
Ο Λέβιν είχε συνεργαστεί με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως για ντοκιμαντέρ σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Το τίμημα που πληρώνουν οι άνθρωποι των ΜΜΕ που καλύπτουν τον ρωσοουκρανικό πόλεμο προσπαθώντας να μεταδώσουν τα γεγονότα είναι ήδη πολύ βαρύ.
Έως τις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές είχε γίνει γνωστό ότι είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12 δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι σε ΜΜΕ και 10 τραυματίστηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες μέχρι στιγμής τουλάχιστον 56 εκπρόσωποι ΜΜΕ έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στην Ουκρανία, μεταξύ αυτών 15 ξένοι υπήκοοι.

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΦΕ

Συνάδελφοι το Δοιηκητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ στην τακτική του συνεδρίαση, όπως έλαβε χώρα στις 20 Δεκεμβρίου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα οποία κοινοποιήθηκαν στα μέλη του Δ.Σ, αποφάσισε την διεξαγωγή της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 27 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή με θέματα που θα σας κοινοποιηθούν με νεώτερη ενημέρωση. Όπως είναι γνωστό εκ του καταστατικού για να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία απαιτούνται πλειοψηφίες των […]

Ανακοινωση Εφορευτικης Επιτροπης για τις εκλογες 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η Εφορευτική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψιν της, τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα μας και ιδιαίτερα στο επάγγελμα μας, απο την απρόσμενη εξάπλωση της μετάλλαξης Ο του κορονοϊού αποφασίζουμε με την σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των τριών υποψηφίων παρατάξεων, την παράταση της καταβολής των συνδρομών έως και την Δευτέρα 10/01/2022 και ώρα 14:00. ΥΓ: […]