Προϋποθέσεις εξαίρεσης και απεγγραφής από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για φωτορεπόρτερ

Μετά από ερωτήματα συναδέλφων, σας ενημερώνουμε πως για τους συναδέλφους που τους έχει έρθει ή εκκρεμμεί να λάβουν ειδοποίηση πληρωμής προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.) για το Γ.Ε.ΜΗ. περασμένων ετών, υπάρχει η δυνατότητα απεγγραφής τους απο το Ε.Ε.Α και δικαιώμα να ζητήσουν να μην πληρώσουν τις αοφειλές που τους ανακοινώθηκαν. 

Οι προυποθέσεις που ισχύουν για να μπορείτε να διαγραφτείται είναι οι εξής:

i) να έχετε έναν και μοναδικό ΚΑΔ με αριθμό 63991005 που αντιστοιχεί στις Υπηρεσίες Φωτορεπόρτερ.
ii) αν έχετε περισσότερους από έναν ΚΑΔ (άσχετα αν έχετε και τον ΚΑΔ Υπηρεσίες Φωτορεπόρτερ) θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι ΚΑΔ που έχετε, να ανήκουν στους ΚΑΔ που εξαιρούνται του Ε.Ε.Α όπως αναγράφονται στο ΦΕΚ 2226/ Β / 6-5-2022, Υπόχρεοι Γ.Ε.ΜΗ. 
Το αίτημα σας γίνεται ηλεκτρονικά στην διευθυνση   mitroo@eea.gr.
Στο αίτημα σας προς το Ε.Ε.Α. που θα ζητάτε την διαγραφή σας από το Γ.Ε.ΜΗ., θα πρέπει να τους κοινοποιήσετε βεβαίωση έναρξης επαγγέλματος, όπως την βρείτε ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ // ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (είναι μια σελίδα με τα στοιχεία της ατομικής επιχείρησης σας).
 
Στο αίτημα σας ΔΕΝ χρειάζεται να τους στείλετε βεβαίωση οτι είστε μέλη της ΕΦΕ. 
 
Σημείωση: τα παραπάνω αφορούν τους συναδέλφους που έχουν έναρξη ατομικής επιχείρησης, σχέσεις εργασίας με τιμολόγιο. 

Σχετικά Άρθρα

Γεύμα της Π.τ.Δ Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους φωτορεπόρτερ

Γεύμα παρέθεσε σήμερα η Π.τ.Δ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους φωτορεπόρτερ Συγκεκριμένα περιελάμβανε  τους φωτορεπόρτερ των Ελληνικών Πρακτορείων (ΑΠΕ και Ιδιωτικών )  των  Ξένων( Πρακτορείων) καθώς και στους εκπροσώπους των  freelancer    που είναι και διαπιστευμένοι στο Προεδρικό Μέγαρο To γεύμα στο όποιο μεγίστη συμβολή είχε  και ο official φωτογράφος  της Πρόεδρου Θοδωρής Μανωλόπουλος δόθηκε σε ένα […]

Συνεδριαση του Δ.Σ της ΕΦΕ

Συνεδριαζει σημερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕ με θεματα ημερησιας διαταξης Καλείσθε σε τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΦΕ, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στα γραφεία της ένωσης με θέμα Ημερήσιας Διάταξης:   1)      Καθορισμός ημερομηνίας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης Πρόταση – 1η σύγκλιση 24/9, δεύτερη σύγκλιση 1/10, τρίτη σύγκλιση 8/10 2)      Αίτημα αποχώρησης […]