25 °C Athens, GR
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνοπτική ενημέρωση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο ΔΣ της ΕΦΕ 12 Απριλίου 2022

Μετά από απόφαση των μελών του ΔΣ το σώμα αποφάσισε να κοινοποιεί την ημερήσια διάταξη, καθώς επίσης και να μεταφέρει συνοπτικά τις αποφάσεις που λήφθηκαν για το κάθε θέμα.

Παρακάτω ακολουθεί η Η.Δ. της 12ης Απριλίου 2022.

1/ ‘Εγκριση αιτήματος ένταξης στην ΠΟΕΣΥ. Επιστολή στο Δ.Σ. εν όψη του συνεδρίου:

Με ψηφους 5 υπέρ και δυο λευκα αποφασίστηκε η αποστολή του αιτήματος.

2/ Ένημέρωση των μελών του Δ.Σ για την πρωτοβουλία και τις ενέργειες από πλευράς ΕΦΕ για την συνεκαπιδευση σε θέματα πρώτων βοηθειών από τον ερυθρό Σταυρό σε συνεργασία με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών:

Συμμετεχουμε ως Ένωση.

3/Αίτημα της τράπεζας Alpha bank που αφορά συμπλήρωση στοιχείων του φακέλου για την απελευθέρωση του αριθμού λογαριασμού της τράπεζας, με την αποστολή των στοιχείων που αναγράφονται στο διαβιβαστικο και αφορά όλα τα μέλη του Δ.Σ.:

Θετικά.

4/ Ενημερωση για την πορεία της πρόσληψης υπαλλήλου, τεχνικα θέματα θεματα, οικονομικά και εργασιακά:

Η ΕΦΕ θα ολοκληρώσει τις όποιες εκκρεμότητε, παράλληλα με τις εκκρεμότητες που τρέχει προσωπικά η υποψήφια.

5/ Ενημέρωση του Προέδρου προς το προεδρείο και τα λοιπά μέλη του ΔΣ, για την πρόσκληση συμμετοχής της ΕΦΕ σε συζήτηση με τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωσης:

Συμμετέχουμε στην συνάντηση εφόσον καθορίσουμε την agenda των αιτημάτων μας.

6/ Τελευταία ενημέρωση από το Υπ.Εργασιας για το ζήτημα της καταχώρησης της ΕΦΕ στο σύστημα Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών:

Μεχρι να ξεκαθαριστει το καθεστως της διαταξης του Νομου , για την οποία υπαρχουν ασφαλιστικα μετρα δεν προχωραμε στην ένταξη μας, όπως έχει ήδη αποφασιστεί από προηγούμενη συνεδρίαση.

7//Αιτηματα της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ:

α/ Αίτημα για έλεγχο σε μητρώα μελών:

Τέθηκε το ζήτημα από μέλος της παράταξης Ανεξάρτητοι Φωτορεπόρτερ αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος καθώς αναφέρθηκε οτι στην τελευταία εκλογική διαδικασία συμμετείχε μέλος που δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εγγραφής στην ΕΦΕ. Αναφέρθηκε οτι το προηγούμενο και απερχόμενο ΔΣ πραγματοποίησε εξαναγκαστικές αποχωρήσεις από την ΕΦΕ.

β/. Παράδοση παραλαβή ΓΓ:

Τέθηκε το ερωτημα αν υπάρχει επίσημη παράδοση απο τον πρ. Γ. Γραμματεα στον νυν.

γ/. Αίτημα να σταματήσει το mail ψήφου δια περιφοράς, εκτός των έκτακτων γεγονότων!!! (πρόσφατο παράδειγμα, εργασίες φωτισμού):

Απορρίφθηκε, η ψηφος δια περιφοράς κρίθηκε αναγκαία από την πλειοψηφία.

δ/ Απόσπασμα πρακτικών ΔΣ (να μοιράζεται το προ πρακτικό στα μέλη του ΔΣ προς έγκριση, και το τελικό στα μέλη):Αποφασίστηκε 

Αποφασίστηκε:

α) οτι τα πρακτικά των συνεδριάσεων δεν διακινούνται σε καμία περίπτωση δημόσια. Ακολουθείται η διαδικασία όπως έχει οριστεί από τις αποφάσεις του ΔΣ όπως αυτή πάρθηκε στο ΔΣ

β) η συνοπτική ενημέρωση των μελών για τις αποφάσεις της Η.Δ. μοναδικά μέσω της επίσημης σελίδας της ΕΦΕ.

ε/. Βαρέα και ανθυγιεινά τα συν και τα πλην. Πόσο θα αυξηθεί η συνδρομή μας στο ΕΦΚΑ; Μπορει να γίνει επιλεκτικά; Ολική ενημέρωση:

Περαιτέρω ενημέρωση μετά τη συνάντηση μας με τον αρμόδιο υπουργό.

στ/. Ενεργοποίηση των εθελοντικών επιτροπών:

Σύσταση κατα περιπτωση επιτροπων εάν και όπου χρειασθει.

ζ/. Ανοικτά ΔΣ μέσω διαδικτύου για τα μέλη μας:

Απορρίφθηκε λόγω των προσωπικών δεδομενων.

η/. Κατάργηση των αρωγών μελών (α.14). Δεν συνάδει με το α.09, 10,11,12 που ορίζει την ταυτότητα της εργασίας μας και είναι αντιεπαγγελματικό:

Ηδη εχουν κατργηθει με αποφαση της προηγουμενης διοικησης το 2020.

θ/. Συζήτηση επί των αρνητικών και επικριτικών σχολίων από συναδέλφους για τη δράση “ΑΛΚΗΣ, κατά της βίας”:

Έγινε συζήτηση.

ι/. Εκλογικές διαδικασίες, ετηρήθησαν οι σωστές διαδικασίες;

Δεν συζητήθηκε μιάς και εκρεμμεί δικαστική αγώγη (ένσταση) από την πλευρά τριών μελών της παραταξης Α.Φ κατά το κύρος των εκλογών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σεμινάριο της ΕΣΗΕΑ για την ασφάλεια των Δημοσιογράφων και ΕΦΕ

Συναδελφοι Η ΕΣΗΕΑ  στα πλαίσια μια προγραμματισμένης δράσης που έχει ανακοινώσει  με θέμα # Η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε εμπόλεμες ζώνες και επικίνδυνες καταστάσεις- σεισμούς, πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα και διαμαρτυρίες».#  και θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2023 ζητά την συμμετοχή μας . Ο Ernest Sagaga, Υπεύθυνος του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ασφάλειας Δημοσιογράφων, της Διεθνούς Ομοσπονδίας […]

Το Παρίσι ζητεί την προστασία των δημοσιογράφων στην Ουκρανία

Η Γαλλία υπενθυμίζει την «υποχρέωση» των εμπολέμων στην Ουκρανία να εγγυηθούν την προστασία των δημοσιογράφων που καλύπτουν την σύρραξη, μετά τον θάνατο πέντε δημοσιογράφων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου. «Υπενθυμίζω την υποχρέωση των στρατιωτικών δυνάμεων για την προστασία των δημοσιογράφων σύμφωνα με ο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και καταδικάζω με την μεγαλύτερη […]