Τελετή Λήξης Φωτογραφικής Έκθεσης της ΕΦΕ Παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών Μ. Καρυστιανού

Oλοκληρώθηκε την Παρασκευή 14 Ιουνίου η τελετή λήξης της φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Έντεκα και Εικοσιένα», της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, στον πολυχώρο Πρεβέντη στη Λάρισα. Μετά από περίπου 40 ημέρες παρουσίας της έκθεσης στον εν λόγω χώρο, το ραντεβού ανανεώθηκε στο ταξίδι της σε επόμενες πόλεις, προκειμένου να «αγκαλιαστεί» από ακόμα περισσότερο κόσμο, να αποτελέσει ένα «λιθαράκι», για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων, συμμετείχε η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, Ελισάβετ Καρανίκα, η οποία αναφέρθηκε στις στιγμές που ένιωσαν οι εθελοντές εκείνες τις στιγμές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών, η οποία ξεναγήθηκε προηγουμένως και στην έκθεση. Η ίδια τόνισε από το χώρο, ότι «δημιουργήθηκε εδώ ένα μνημείο μνήμης για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ», ενώ στη συνέχεια απάντησε και στις ερωτήσεις του κοινού.
Εκ μέρους της ΕΦΕ μίλησε ο Σωτήρης Δημητρόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης, που στην ομιλία του εστίασε στις αιτίες που οδήγησαν στο εγκληματικό δυστύχημα στα Τέμπη, στις μεγάλες κινητοποιήσεις, στην ανάγκη για ασφαλείς μεταφορές, ενώ αναφορά έκανε και στο ρόλο του φωτορεπόρτερ, που μέσα από τη δουλειά του, χρειάζεται να αποτυπώνει την αλήθεια και να κινητοποιεί. Τέτοια στοιχεία, όπως ειπώθηκε και τέτοιο σκοπό έχει και η έκθεση της ΕΦΕ.
Από την πλευρά του και ο Δημήτρης Μιχαλάκης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι η κινητοποίηση και η στάση των οικογενειών και εκατομμύρια κόσμου ήταν που κινητοποίησαν την Ένωση να πραγματοποιήσει αυτή την έκθεση και υπογραμμίστηκε και από τους δύο πως η ΕΦΕ θα βρίσκεται στο πλάι του αγώνα του Συλλόγου Συγγενών μέχρι την τελική δικαίωση και την τιμωρία όλων των υπαιτίων.
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτή την έκθεση, τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την εκδήλωση, τους εκατοντάδες που την «αγκάλιασαν», καθώς και τον πολυχώρο τέχνης Πρεβέντη που φιλοξένησε την έκθεση για περισσότερο από ένα μήνα.

Φωτογραφίες: Ε.Φ.Ε./ Λεωνίδας Τζέκας, Θανάσης Καλιακούδας.

Σχετικά Άρθρα

24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ANAKOINΩΣΗΣ ΓΙΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/11  ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ   24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022   ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ – ΝΗΣΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ ΕΝΩΣΗ […]

ενημερωση των μελων της εφε για την κηδεια(πολιτικη) του Κωστα Καζακου

Συνάδελφοι Κατόπιν σημερινής  επικοινωνία με το γρ τύπου του ΚΚΕ , ενημερωθήκαμε ότι η κάλυψη της κηδείας στο προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων των γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό θα γίνει με ονομαστική λίστα που θα ετοιμάσει η ΕΦΕ και θα αποστείλει στο γρ τύπου. Πέραν των ονομάτων της λίστας κανείς δεν θα μπορεί να εισέλθει […]