Ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε. για την 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας προκηρύσσει την συμμετοχή της στην 24ωρη
πανελλαδική απεργία, όπως αποφασίστηκε από τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των ΜΜΕ, την Τρίτη 16 Απριλίου από τις 05:00 έως την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 05:00 το πρωί.
Η απεργία αυτή, που είναι η συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης Φεβρουαρίου, βάζει στο επίκεντρο τους όρους εργασίας και αμοιβής και αντιτίθεται συνολικά στην πολιτική που θίγει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.
Η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες επιβεβαιώνεται με την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τα απογευματινά χειρουργεία με το “νόμιμο φακελάκι”, με τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης από τη μια και την εντατικοποίηση της εργασίας από την άλλη μέσω της θεσμοθέτησης της 6ήμερης και 13ωρης εργασίας.
Όλα αυτά την στιγμή που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο εξαιτίας των καθηλωμένων μισθών και της συνεχόμενης ακρίβειας στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή της ανάπτυξης των κερδών σε βάρος της ζωής μας.
Οι εργαζόμενοι Φωτορεπόρτερ απεργούμε για όλα τα παραπάνω διεκδικώντας:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δικαιώματα για όλους.
  • Κατάργηση των εξάμηνων και ετήσιων συμβάσεων και της δουλειάς με μπλοκάκι.
  • Δημόσια και δωρεάν παροχή υγειονομικής περίθαλψης.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών από δημοσιογραφικούς ομίλους σε freelancer φωτορεπόρτερ που επωμίζονται τα δυσβάσταχτα κόστη του ΦΠΑ.
  • Αυξήσεις στα ημερομίσθια και στους μισθούς στο ύψος των σημερινών αναγκών.
  • Παροχή εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας από τους εργοδότες.
  • Άμεση αποζημίωση όλων των εξόδων που κάνουμε για τους σκοπούς της εργασίας μας.

Σχετικά Άρθρα

Νεα ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Το ΔΣ της ΕΦΕ ενημερώνει τα μέλη της, για την μετακίνηση κατά μιας εβδομάδας των εργασίων της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΦΕ, οριζοντας ως νέα ημερομηνία οριστικής σύγκλησης την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, σε μέρος και ώρα που θα ενημερωθείτε με νέο ηλεκτρονικό μήνυμα. Ο λόγος που επιβάλλει την μετακίνηση των εργασιών οφείλεται στην έναρξη της ΔΕΘ, […]

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Η ΕΦΕ μετά από αιτημα εργαζομένων του πρακτορείου INTIME Poto Agency κηρύσσει για αυριο Τρίτη 3 Μαϊου 2022, 3ωρη στάση εργασίας για τα μέλη της (μεταξύ 12:00-15:00μμ) και καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης στον άδικα απολυμένο συνάδελφο μας στις 12:00μμ έξω από το πρακτορείο INTIME Poto Agency. Μέσα από τον συλλογικό αγώνα απαιτούμε να γίνει άρση […]