Ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε. για την 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Το Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας προκηρύσσει την συμμετοχή της στην 24ωρη
πανελλαδική απεργία, όπως αποφασίστηκε από τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες των ΜΜΕ, την Τρίτη 16 Απριλίου από τις 05:00 έως την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 05:00 το πρωί.
Η απεργία αυτή, που είναι η συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης Φεβρουαρίου, βάζει στο επίκεντρο τους όρους εργασίας και αμοιβής και αντιτίθεται συνολικά στην πολιτική που θίγει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.
Η πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ανάγκες επιβεβαιώνεται με την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, τα απογευματινά χειρουργεία με το “νόμιμο φακελάκι”, με τις ελαστικές σχέσεις απασχόλησης από τη μια και την εντατικοποίηση της εργασίας από την άλλη μέσω της θεσμοθέτησης της 6ήμερης και 13ωρης εργασίας.
Όλα αυτά την στιγμή που το κόστος ζωής είναι δυσβάσταχτο εξαιτίας των καθηλωμένων μισθών και της συνεχόμενης ακρίβειας στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης, δηλαδή της ανάπτυξης των κερδών σε βάρος της ζωής μας.
Οι εργαζόμενοι Φωτορεπόρτερ απεργούμε για όλα τα παραπάνω διεκδικώντας:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και δικαιώματα για όλους.
  • Κατάργηση των εξάμηνων και ετήσιων συμβάσεων και της δουλειάς με μπλοκάκι.
  • Δημόσια και δωρεάν παροχή υγειονομικής περίθαλψης.
  • Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Να σταματήσουν οι καθυστερήσεις πληρωμών από δημοσιογραφικούς ομίλους σε freelancer φωτορεπόρτερ που επωμίζονται τα δυσβάσταχτα κόστη του ΦΠΑ.
  • Αυξήσεις στα ημερομίσθια και στους μισθούς στο ύψος των σημερινών αναγκών.
  • Παροχή εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας από τους εργοδότες.
  • Άμεση αποζημίωση όλων των εξόδων που κάνουμε για τους σκοπούς της εργασίας μας.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση στήριξης του εκδικητικά απολυμένου συναδέλφου από την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας

Επιστολή στήριξης απέστειλε προς την ΕΦΕ η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας. Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή τους.     ΑΘΗΝΑ 5/5/22   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε για την άδικη απόλυση συναδέλφου φωτορεπόρτερ από το πρακτορείο IΝ TIME. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του πρακτορείου IN TIME Photo Agency και ζητάμε να ακυρωθεί η τιμωρητική απόλυση […]

Εργασίες της Γενικης Συνέλευσης της ΕΦΕ (19 Νοεμβρίου )

Πραγματοποιήθηκε χθες(19/.11) η συνεδρίαση  της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της  ΕΦΕ η οποία παράλληλα ήταν και εκλογοαπολογιστική, μιας και συμπληρώθηκαν τα δύο χρόνια απο τις εκλογές του 2019. Στην συνεδρίαση στην οποια  έλαβαν μέρος  70 μέλη αποφασίστηκε η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη του νέου .Δ.Σ  και η οποία είναι η 14 Ιανουαρίου του 2022 […]