Εκθεση Endless της συναδέλφου Θάλειας Γαλανοπούλου παρουσία αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΦΕ

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΕΦΕ παρευρέθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στην ατομική έκθεση Endless της συναδέλφου Θάλειας Γαλανοπούλου.

Η έκθεση αποτυπώνει μία οικογένεια μέσα από στιγμές-στίγματα στον χρόνο και τον χώρο που κατέγραφε ή συνέλεγε συστηματικά η Θάλεια Γαλανοπούλου επί μία δεκαετία και που παρουσιάζει σε μια εκτενή, site-specific, πολυμεσική έκθεση. Ενδείξεις ύπαρξης σε χρόνο ενεστώτα, κι ας μην είναι πια βιολογικά παρόντα τα μισά από τα τέσσερα πρόσωπα-χαρακτήρες.
Το 2013 οι δυο της γονείς διαγνώστηκαν ταυτόχρονα με καρκίνο. Η μητέρα της κατάφερε να τον ξεπεράσει, ο πατέρας της ωστόσο έχασε τη μάχη το 2017, μετά από τέσσερα χρόνια αγώνα μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Το 2018 της έλαχε να αντιμετωπίσει τον ίδιο εχθρό όταν νόσησε και η γιαγιά της· δύο χρόνια μετά βίωσε μια νέα απώλεια. Όλο αυτό το διάστημα βιντεοσκοπούσε, ηχογραφούσε, αλλά κυρίως φωτογράφιζε. Όπως σημειώνει η ίδια, «η φωτογραφική πράξη για μένα μεταφράζεται σε πράξη αγάπης, υπομονής, και ταυτόχρονα προσωπικής άμυνας και απεγνωσμένης προσπάθειας εξορκισμού του θανάτου».

Επιμέλεια: Γιώργος Καραηλίας
Εγκαίνια: 1η Φλεβάρη 2024, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 3 εβδομάδες (finissage 22 Φλεβάρη)
Ώρες/μέρες λειτουργίας: Τετάρτη/Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο/Κυριακή 12:00-18:00
Τοποθεσία: Protos Orofos, Τσαμαδού 34, Εξάρχεια.

 

Copyright Εικόνας: Δημητρης Μιχαλάκης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αναβολή Συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου

Η συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένη για την 24η Νοεμβρίου στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ δεν  πραγματοποιήθηκε  λόγω μη προσέλευσης την πλειοψηφίας των μελών του οργάνου και κατ επέκταση αναβλήθηκε  καθόσον  οι παρευρεθέντες  δεν πληρούσαν τους καταστατικούς όρους  (πλειοψηφία )

Απεβίωσε ο συνάδελφος και πρ. Πρόεδρος της ΕΦΕ Βασίλης Καραγιώργος

Εφυγε απο κοντα μας σε ηλικια 93 χρονων ενα εξαιρετικος συναδελφος ο Βασιλης Καραγιωργος. Ο Βασιλης Καραγιωργος γεννηθηκε στην Υπατη Φθιωτιδος και ασχοληθηκε με το πολιτικο ρεπορταζ απο τα πρωτα του κλικ Ηταν ενας απο τους ελαχιστους(τεσσερις για την ιστορια) φωτορεπορτερ που κατεγραψαν τα ιστορικα γεγονοτα του Πολυτεχνειου το υλικο του οποιου (οπως εχει αναφερει […]