Εκθεση Endless της συναδέλφου Θάλειας Γαλανοπούλου παρουσία αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΕΦΕ

Αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΕΦΕ παρευρέθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στην ατομική έκθεση Endless της συναδέλφου Θάλειας Γαλανοπούλου.

Η έκθεση αποτυπώνει μία οικογένεια μέσα από στιγμές-στίγματα στον χρόνο και τον χώρο που κατέγραφε ή συνέλεγε συστηματικά η Θάλεια Γαλανοπούλου επί μία δεκαετία και που παρουσιάζει σε μια εκτενή, site-specific, πολυμεσική έκθεση. Ενδείξεις ύπαρξης σε χρόνο ενεστώτα, κι ας μην είναι πια βιολογικά παρόντα τα μισά από τα τέσσερα πρόσωπα-χαρακτήρες.
Το 2013 οι δυο της γονείς διαγνώστηκαν ταυτόχρονα με καρκίνο. Η μητέρα της κατάφερε να τον ξεπεράσει, ο πατέρας της ωστόσο έχασε τη μάχη το 2017, μετά από τέσσερα χρόνια αγώνα μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. Το 2018 της έλαχε να αντιμετωπίσει τον ίδιο εχθρό όταν νόσησε και η γιαγιά της· δύο χρόνια μετά βίωσε μια νέα απώλεια. Όλο αυτό το διάστημα βιντεοσκοπούσε, ηχογραφούσε, αλλά κυρίως φωτογράφιζε. Όπως σημειώνει η ίδια, «η φωτογραφική πράξη για μένα μεταφράζεται σε πράξη αγάπης, υπομονής, και ταυτόχρονα προσωπικής άμυνας και απεγνωσμένης προσπάθειας εξορκισμού του θανάτου».

Επιμέλεια: Γιώργος Καραηλίας
Εγκαίνια: 1η Φλεβάρη 2024, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 3 εβδομάδες (finissage 22 Φλεβάρη)
Ώρες/μέρες λειτουργίας: Τετάρτη/Παρασκευή 17:00-21:00, Σάββατο/Κυριακή 12:00-18:00
Τοποθεσία: Protos Orofos, Τσαμαδού 34, Εξάρχεια.

 

Copyright Εικόνας: Δημητρης Μιχαλάκης.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Καταγγελια για χρηση χημικων κατα συναδελφου στην Θεσσαλονικη απο τα ΜΑΤ

Προς: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη Αφορά: καταγγελια εφε Αθήνα -26/1/2021 Athens Αρ.Πρωτ / Our Ref  Αξιότιμοι Κύριοι, Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή, με σκοπό να σας καταγγείλω ένα περιστατικό βίας κατά ενός φωτορεπορτερ και μέλους της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, το οποίο έλαβε […]

Ένωση φωτορεπόρτερ Ελλάδας κανόνες δεοντολογίας των φωτορεπόρτερ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ Ο Κώδικας  Δεοντολογίας του επαγγέλματος  του  φωτορεπόρτερ – μέλους της ΕΦΕ σκοπό έχει να κατοχυρώσει, μέσω του επαγγέλματός του, το δικαίωμα  στην πληροφόρηση, όπως άλλωστε ορίζει και  το Σύνταγμα της Ελλάδας. Να υπερασπιστεί  την αυτονομία και την αξιοπρέπεια του φωτορεπόρτερ προσφέροντας την ελευθεροτυπία στην κοινωνία και τη χώρα, […]